چرا اعتماد به نفس، رفع خجولی و کم حرفی مهارتی ضروری در ایران است؟
شرایط عجیبی در کشور ما حاکم است!
شما اگر اعتماد به نفس کافی نداشته باشید،کم رو خجالتی و کم حرف باشید، بسیاری از فرصتها را از دست میدهید و یا بسیاری از افرادی که فرصت طلب هستند، از این ویژگی شما سو استفاده میکنند! خیلیها – که اصطلاحاً پرررو هستند – از خجالتی بودن، کم بودن اعتماد به نفس و یا نبود مهارتهای ارتباطی ما سو استفاه میکنند و یادمان باشد که نباید اجازه بدهیم چنین اتفاقی رخ بدهد.
پس مطمئنم که شما نمیخواهید خجالتی و یا کم حرف و کم رو و با اعتماد به نفس پایین بمانید؟ اینطور نیست
۱۶ قلمرو زندگی
مایکل فریش، روان شناس مشهور در کتاب Quality of life therapy شانزده قلمرو را مشخص میکند که افراد در صورتی که در این ۱۶ قلمرو شرایط خوبی را تجربه کنند و یا به عبارتی از پس این شرایط بر بیایند، از زندگی خود رضایت خواهند داشت. این ۱۶ حیطه عبارتند از:
حالا سوال من این است:
یک فرد خجول در کدام یک از جنبههای زندگی خود میتواند بدرخشد؟
یعنی برای من چه اتفاقی رخ خواهد داد؟
زمانی که رفتار قاطعانه و اخلاقی را بیاموزید، زندگی فوقالعاده با شهامتی را تجربه خواهید کرد! یعنی:
- کنترل زندگی خود را در دست خواهید گرفت
- به دیگران اجازه نمیدهید که به شما شکل بدهند
- خواهید دانست که چه چیزی حق شماست و چطور باید برای رسیدن به آن تلاش کنید
- حتی اگر نخواهید برای حق خود تلاش کنید، احساس خوب و راحتی خواهید داشت.
- کمتر چیزی میتواند شما را ناراحت کند.
- میتوانید خلاقانه زندگی کنید و از سیستم خلاق خود (جلسه سوم دوره) بخواهید که به شما راهکارهای جدیدی ارائه کند.
- و…
همه میگن برو تو دل ترسها! اما خب چجوری؟
تقریباً همه کسانی که در مورد موفقیت صحبت میکنند، کتابها، سخنرانها و سایتهای اینترنتی، کانالهای تلگرامی و … میگن برو شیرجه بزن تو دل ترس! اگه از چیزی میترسی، اگه خجالت میکشی برو تو دل ترس! با نگاهی به این نصیحتها کاملاً معلومه که توسط کسی انجام شده که خودش هیچ درکی از خجالتی بودن نداره!
یکی از جدیترین نیازهای غلبه بر خجولی این نیست که کسی بهمون بگه تو میتونی! برو موفق بشو! بلکه باید راهکارهای عملی و کاربردی باشه! نه شعار
اگر شما هم از شنیدن شعارها و راهکارهای غیر عملی خسته شدید و میخواهید راهکارهای کاملاً عملی را دریافت کنید به شما تبریک میگویم! جای درستی آمدید!
در محصول شهامت ما کاملاً عملی و کاربردی صحبت کردیم برای این که ببینید این موقعیتها کاربردی هستند، برایتان مثالهای زیادی از زندگی روزمره در دوره شهامت آماده کردیم که ببینید این تکنیکها شعار نیستند! شما میتوانید آنها را در زندگی روزمره پیاده سازی کنید و زندگی خود را جوری که دوست دارید بسازید!
آخه اصلاً مگه میشه تغییر کرد؟
خیلیها فکر میکنند که خجالتی بودن یک ویژگی ذاتی هست! یا حتی ژنتیکی!
خیلی خوشحالم در زمانی زندگی میکنیم که علم انعطاف پذیری عصبی (neuroplasticity) رشد زیادی کرده و این علم میگوید که مغز انسان ویژگی انعطاف پذیری دارد و بسته به شرایط و محیط در هر سنی – از کودکی تا کهنسالی – دائما خود را به چند صورت تغییر شکل میدهد.
دکتر مایکل مرزنیچ یکی از پیشگامان انعطاف پذیری عصبی است که جمله فوقالعاده زیبایی دارد:
مغز شما همواره در حال رشد هست و انعطاف پذیر، از روزی که به دنیا میآیید تا روزی که میمیرید. مغز به طور پیوسته تغییر شکل میدهد، یا رشد میکند یا ضعیف میشود، بسته به این که چطور از آن استفاده میکنید…
با تشکر از دکتر مرزنیچ و تمام دانشمندانی که در بحث شناخت مغز و علوم اعصاب تحقیق کردهاند! چون باعث شده بفهمیم مغزمان را میتوانیم تغییر دهیم و با تغییر فکر و تغییر رفتار میتوانیم به حتی رفتاری به دشواری خجولی را کنار بگذاریم و بدانیم که جملهای مثل من ذاتم خجوله، ما خانوادگی خجالتی هستیم و … فقط بهانههایی برای تغییر نکردن هستند!
انعطاف پذیری عصبی در حقیقت به ما میگوید، ما میتوانیم با اقدامات متفاوت، نقشه ذهنی و مسیرهای عصبی قبلی خود را تغییر دهیم و از یک شخص خجول به یک شخص قاطع و با شهامت تبدیل شویم! فقط به شرطی که قوانین تغییر را بدانیم!
در دوره شهامت، این موضوع به صورت بسیار علمی – و البته قطعاً کاربردی – توضیح داده شده است و میتوانید کاربرد انعطاف پذیری عصبی (و ساخت مسیر عصبی) را به خوبی در زندگی روزمره خود ببینید.